25 Kasım 2012 Pazar

Fırın helva


Lezzetli bir balık yenmişse olmazsa olmazlardandır fırında helva nezaman balık yenilse üzerine mutlaka bu tatlıyı büyük keyifle yeriz :) yapılışı oldukça kolay ama tadı tarifsiz ...ben sade helva ile yaptım ama kakaolu yada çikolata parçalarıda eklenerek enfes bir tada ulaşılabiliyor
Malzemeler (1 Kişilik )
80 gr helva
1/2 Çay bardağı süt
üzeri için susam
Yapılışı
süt ve helva ister çatal yardımıyla ister karıştırıcı ile karıştırılır puding kıvamına gelen helva fırın kabına alınır 200 derece ısıtılmış fırında 5-10 dk  daha sonra ise 5 dk ızgarada üzerinin kızarması için pişirilir pişen helva kek gibi kabardığında olmuş demektir sıcak servis edilir vee muhteşem son afiyetle yenir ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder