Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya’da yaygınca kullanılıyor. Serin kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliği korunuyor. Körinin içinde kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil kakule zencefil hintcevizi demirhindi ve acı
Malzemeler
Tavuk göğsü küp küp doğranmış...
Kırmızı biber
Krema
Köri ve isteğe bağlı diğer baharatlar
Sarımsak
isteğe bağlı kaşar
Makarna (tercihen penne rigate )
Yapılışı ;küp küp doğranmış tavuklar,mantar ve küçük doğranmış biberlerle sotelenir en son sarımsak eklenir krema ve baharatlar ilave edilir haşlanan makarnalar da sosa ilave edilir biraz kaşar rendelenir ve nefis makarnalar hazır afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder