21 Ocak 2013 Pazartesi

Körili Makarna

Köri nedir?
Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya’da yaygınca kullanılıyor. Serin kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliği korunuyor. Körinin içinde kimyon biber zerdeçal kişniş karanfil kakule zencefil hintcevizi demirhindi ve acıkırmızı biber bulunmaktadır.



Makarna denilip geçilmemesi gerekiyor çok çeşitleri var benim en sevdiğimse tavuklu kremalı körili makarna diğer makarna soslarına alternatif oldukça da lezzetli bir tarif...Hint mutfağının vazgeçilmez baharatıdır köri , ben de tavuk yemeklerinde sıkça kullanırım... tavuk etini oldukça lezzetlendirdiği bir gerçek hele bu tavuk mantarla sotelenir kremayla karıştırılırsa enfes bir makarna sosuna dönüşmekte şiddetle tavsiye ederim...

Malzemeler
Tavuk göğsü küp küp doğranmış...
Kırmızı biber
Krema
Köri ve isteğe bağlı diğer baharatlar
Sarımsak
isteğe bağlı kaşar
Makarna (tercihen penne rigate )

Yapılışı ;küp küp doğranmış tavuklar,mantar ve küçük doğranmış biberlerle sotelenir en son sarımsak eklenir krema ve baharatlar ilave edilir haşlanan makarnalar da sosa ilave edilir biraz kaşar rendelenir ve nefis makarnalar hazır afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder