27 Aralık 2012 Perşembe

Avcı böreği

Çeşit çeşit avcı böreği tarifleri var benim tarifini yine annemden öğrendiğim nefis krep hamurlarıyla yapılan yumuşacık börek yemeye doyulmuyor desem yeridir...
Bugün eşim öğlen saatlerinde aradı eve erken geleceğini ve aç olduğunu söyleyince ne yapsam diye düşündüm aklıma bu börek geldi uğraştırıyor gibi gözükse de oldukça pratik aslında ...Geldiğinde çok şaşırdı ilk defa tattığı bu böreği büyük keyifle yemesi beni de inanılmaz mutlu etti nasıl yaptın, nasıl yaptın sorusunaysa bloğumdan okursun artık cevabını verdim gülerek :)...

Ben iki kişilik yaptım isteğe göre malzemeler artırılabilir aynı oranda...
Malzemeler
Krep hamuru için;
1 yumurta
1 bardak süt
1 bardaktan biraz daha fazla un 1,3 gibi bir oran:)
tuz ve şeker

Üzeri için;
1 yumurta
Yeteri kadar galeta unu 

İçine eklenecek malzeme isteğe bağlı ben pastırma, kaşar, mısır, yeşil biber, domates ve sosisler ekledim...

Yapılışı; krep hamuru için sıraladığım malzemeleri karıştırdım oldukça akışkan homojen bir karışım elde ettim ısıttığım tavaya kepçe yardımıyla ve tavayı sağa sola hareket ettirerek ince kreplerimi elde ettim daha sonra ortalarına dilediğim kadar malzemeyi ekleyip bohça gibi kapattım ...
Ayrı bir kapta bir yumurta çırptım, bohça gibi kapattığım krep hamurlarımı önce yumurtaya bolca bulayıp daha sonra galeta ununa buladım kızgın ateşe atıp kızarttım enfes dışı çıtır içi yumuşacık börekler elde ettim gerçekten çok lezzetliydi afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder